PEC Man, Zwolse voetbalverhalen

Hoe kwam Rinus Israel met zijn versleten knieën door de medische keuring in Zwolle? Tegen wie zei Gerard van Moorst dat, wanneer het lastig werd, er maar 'gewoon iemand neergesabeld' moest worden? En wie scoorde twee keer in de bekerfinale, terwijl hij maar twee uur had geslapen? Dat en nog veel meer staat in 'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen'.

gerjos weelink PEC Man cover DEF web

Tussen 2014 en de zomer van 2016 zijn er ongeveer zestig PEC Man-afleveringen verschenen in dagblad de Stentor. De drie auteurs (Anton van Gerner, Herman Nijman en Gerjos Weelink) hebben, in goede samenwerking met fotografen Jan Drost en Martijn Kleingeerts, veertig van die verhalen gebundeld in een 176-pagina's tellend boek. Onder die veertig trouwens ook de nog niet eerder gepubliceerde uitwerkingen van interviews met Yuri Banhoffer en Ron Jans, gemaakt door Anton van Gerner. De verhalen zijn steeds een mix van toen en nu. Hoe beleefde iemand zijn tijd bij PEC? En hoe kijkt hij nu op die periode terug? Voeg daar de mooie anekdotes én de fraaie, nostalgische foto's van Drost en Kleingeerts bij en je hebt al een aardige indruk van hoe het boek er uit ziet. Wil je zelf in het bezit komen van 'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen' (€ 17,50), vul dan het formulier in en je ontvangt het zo spoedig mogelijk.

gerjos weelink Heskamp

De volgende spelers (of trainers) komen voor in 'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen':

Dries Jans, Jan Westerbeek, Gerrit Voges, Gerrit Disselhof, Leo Koopman, Harm van Dalfzen, Hennie van Nee, Ben Hendriks, Folly van Dam, Freek Schutten, Herman Heskamp, Lászlo Zalai, Pepe Fernandez, Klaas Drost, Rinus Israel, Yuri Banhoffer, Ronald Hendriks, Gerard van Moorst, Mel Holden, Alex Booij, Frank Veldwijk, Jürgen Müller, Edwin Duim, Fred Patrick, Bert Konterman, Henk Timmer, Remco Boere, Leo Schellevis, Jeroen Bijl, Gregg Berhalter, Ignacio Tuhuteru, Dirk Jan Derksen, Dominggus Lim-Duan, Paul Krabbe, Ivan Cvetkov, Albert-Michael Yobo, Jos Hooiveld, Guyon Fernandez en Ron Jans.

gerjos weelink 08 Ben Hendriks05