De schoenen lagen al in de kelder

Wijkkrant-Zuid (maart 2020)

Op donderdagavond staan ze naar het prikbord in de kantine te kijken, waar het uitgeprinte lijstje met de competitiestand is opgehangen. Kunnen we nog degraderen, of zijn we al veilig? We schrijven het seizoen 2000/2001 en er is verwarring bij de spelers van SVI. Gelukkig heeft de technische staf het verlossende antwoord: ‘Zaterdag een puntje pakken tegen WVF en we spelen ook ná de zomer gewoon weer in de tweede klasse.’ Helaas blijkt niets minder waar. Dat seizoen kent de tweede klasse een versterkte degradatieregeling, waardoor zelfs de nummer 8 in de eindstand nog nacompetitie moet spelen. Vooraf denken zowel WVF als SVI echter dat een puntje volstaat en ‘daar wordt op gespeeld’ zoals dat heet.

De schrik is dan ook groot wanneer Paul Bakker namens WVF de score opent. Eduard Lindeboom, destijds aanvoerder van SVI, weet het nog goed. ,,Kort daarop schoot ik een vrij gemakkelijke bal op doel en stond het weer 1-1.” In de 83e minuut lobt Robert Gast, waarschijnlijk per ongeluk, de 1-2 achter de doelman uit Westenholte. Gelukkig schiet WVF de 2-2 nog binnen en beide teams gaan na afloop gezamenlijk aan het bier.

Lindeboom vervolgt: ,,WVF was zeer scheutig met het aantal meters bier voor ons en later begrepen we ook wel waarom. We liepen daar namelijk net de kantine uit toen RTV Oost me belde, met de mededeling dat we alsnog de nacompetitie in moesten. De verbijstering was enorm…” Waar de fout lag, laat Lindeboom in het midden. Feit is wel dat SVI in de nacompetitie moet aantreden tegen stadsgenoot CSV’28, dat een klasse lager speelt. ,,Onze jongens hadden bij wijze van spreken de voetbalschoenen al in de kelder gegooid omdat we dachten dat we klaar waren. In die nacompetitie kwamen we, zeker in mentaal opzicht, daardoor tekort. We verloren zowel thuis als uit en degradeerden dus alsnog.”

Nacompetitie om klassebehoud
02.06.2001          SVI – CSV’28 1-2 (Wilfred Agterhuis)
05.06.2001          CSV’28 – SVI 3-2 (Wilfred Agterhuis, Joshua Nijlant (strafschop))
SVI degradeert naar de derde klasse

Topscorers seizoen 2000/2001
09 Robert Gast
08 Manwell Saro
08 Eduard Lindeboom
05 Wilfred Agterhuis
05 Chris Kruitbosch
01 Roy Agten
01 Jeffrey Groeneveld
01 Hans Hultink


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf vijftien in cijfers: